logo

Božica, 85 godine

Fina pita od sira

exercise_image
SASTOJCI

Tijesto 15 dkg maslaca ili margarina 25 dkg glatkog brašna 12 dkg šećera 2 žumanjka korica 1 limuna pola praška za pecivo vrhnje

PRIPREMA

Pomiješajte sastojke za tijesto te nakon što napravite smjesu, odvojite je na dva dijela. Prvi dio razvaljajte u pleh srednje veličine. Tijesto izbodite čačkalicom. Tijesto premažite izrađenom kremom u koju ste prethodno umiješali snijeg od 6 bjelanjaka. Drugi dio tijesta razvaljajte i položite na kremu. Ponovo izbodite čačkalicom i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 45 minuta.

MALI SAVJET GOSPOĐE BOŽICE

Kako bi se spriječilo zagorijevanje i nejednako pečenje, kolač se u pećnici može prekriti aluminijskom folijom.

ZANIMAJU VAS SLIČNI ČLANCI?

Smrznuti jogurt od kruške i šumskog voća

Smrznuti jogurt od kruške i šumskog voća

Adela, 88 godina

Gospođa Adela donosi nam slasticu za vruće ljetne dane. Osim ljeti, možete ga probati i u drugo doba godine, nećemo nikome reći.

Čokoladna rolica

Čokoladna rolica

Štefanija, 82 godine

Pravi recept za kreativce i one koji se bore sa "slušanjem" recepata. Pustite mašti na volju i okušajte se u izradi ove rolice na 101 način.

logo

Javni natječaji

Obrasci

Kontakt

Ovu publikaciju izdaje Dom za starije osobe Sveti Josip Zagreb i Gerontološki centar Sveti Josip. Dom je javna ustanova za obavljanje socijalnih usluga starijim odraslim osobama. Osim dugotrajnog smještaja,

Tel: 01/3669-000

Adresa: Dunjevac 17, Zagreb